Прандели: Изненадан съм от реакцията на Роси


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Италия Чезаре Прандели коментира своето решение да не включи в окончателния списък за финалите на Световното първенство по футбол нападателя на Фиорентина Джузепе Роси. По-късно агентът на играча заяви, че клиентът му е разочарован от решението на Прандели. Наставникът на "Скуадра Адзура" е на мнение, че Роси не трябва да се сърди.

"не очаквах, че Роси ще реагира по подобен начин и поради това съм длъжен да разясня своята позиция по отношение на случилото се. Срещнах се с Роси на базата още преди да оглася разширения състав от 30 човека. Исках да поговоря с него и да му дам да разбере, че независимо от това, че след възстановяването си е провел на терена известно време, това е недостатъчно да набере форма. Исках да му дам да разбере, че няма да бъде включен в разширения състав, но после реших, че това за него ще е стимул и поради това му дадох шанс, независимо, че отначало не бе сред 30-те", заяви Прандели.

"По време на тренировките постоянно му говорех, че той не попада в окончателната заявка. Въпреки това Роси работи с желание и усърдие и за мен бе трудно да взема решение, още повече, че Джузепе е отлично момче. Всички в отбора бяха наясно с ролята си, поради това съм изненадан от неговата реакция", добави наставникът на "Скуадра".

 

124