Льов: Съставът е балансиран


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Германия Йоахим Льов обясни за своето решение да остави извън групата за финалите на Световното първенство Марсел Шмелцер, Кевин Фоланд и Шкодран Мустафи. Днес немският специалист обяви окончателната заявка на отбора, в която за голяма изненада на всички не бе включен Шмелцер.

"Впечатлен съм от това, как всички футболисти добре поработиха в Южен Тирол, стараейки се да се изявят. На това се надявах. Решението не бе просто. Шкодран, Марсел и Кевин много са разстроени и аз разбирам това. Съобших им в лична беседа. Надявам се, че кариерите им ще се развият успешно и те ще получат шанс да играят на голям турнир", заяви Льов.

"Вярвам на 100% във всички футболисти, които заминават за Бразилия. Имаме правилно съчетание между млади и надарени заедно с опитни футболисти, които знаят какво правим. Съставът е балансиран, всяка позиция е дублирана. Играчите имат характер, отборът има характер и ние с увереност летим за Бразилия, залагайки на големи цели", заяви Льов.

 

103