Шиърър се обяви против връщането на Тери в Трите лъва


Н. Гавазов

Бившият нападател на националния отбор на Англия Алън Шиърър смята, че завръщането в тима на капитана на Челси Джон Тери ще се отрази отрицателно на микроклимата в съблекалнята. В последно време в пространството се появиха слухове, че Тери може да се върне в националния отбор преди финалите на Световното първенство. Шиърър смята, че това ще се отрази негативно на отбора.

"Джон е великолепен играч, той е най-добрият централен защитни на Англия сега, но аз не бих го взел на Световното, защото той ще донесе със себе си дяволски нежелан багаж в националния отбор. Погледнете защо Тери играе толкова добре. Една от причините - аз съм добре осведомен - се състои в травмите, които се увеличават, когато играеш и за националния", заяви Шиърър.

"Аз например не можех да играя еднакво добре за Нюкасъл и за Англия. Мисля, че Джон играе силно именно заради липсата на мачове за националния отбор. Не му трябва да лети за Бразилия, той в момента не е под натиск, както и всичко останало, което е присъщо за мачовете на "Трите лъва".

 

161