Изгониха Освалдо от Скуадра Адзура, Рома готви продажбата му


Н. Гавазов

Нападателят на Рома Освалдо беше изваден от състава на националния отбор на Италия за мачовете от турнира за Купата на конфедерациите 2013. Причина за това решение на селекционера Чезаре Прандели е скандалът, в който футболистът се забърка в клубния си тим.

Той бе оставен на резервната скамейка на Рома във финала за Купата на страната срещу Лацио, като се появи в игра в последните 15 минути. Камерите хванаха играча как ругае треньора Аурелио Андреацоли. След мача пък Освалдо демонстративно отказа да си вземе сребърния медал, а след критиката на Андреацоли, нападателят продължи атаката си към специалиста и в социалните мрежи.

"Щеше да е по-добре да си беше признал просто, че си некомпетентен... Върви да празнуваш с Лацио...," написа Освалдо в Twitter.

Поведението му според Прандели е нарушение на Етичния кодекс, който селекционерът на Италия въведе, а това означава, че до второ нареждане Освалдо няма да играе за "Скуадра Адзура".

В същото време някои медии твърдят, че Рома смята да се раздели с нападателя и от ситуацията може да се възползват Тотнъм и Фиорентина. Предполага се, че 17 милиона евро ще са достатъчни да убедят клубните ръководители да се разделят с Пабло.

 

141