Дел Боске ще посети Гудисън Парк


Н. Гавазов

Почетен гост на съботния мач от 22-ят кръг на Висшата лига на Англия между Евертън и Суонзи Сити ще бъде старши-треньорът на националния отбор на Испания Висенте дел Боске. На „Гудисън Парк" той ще дойде с определена цел. Както съобщава испанското издание AS, целта на испанския специалист е лично да наблюдава играта на своя сънародник Мичу.

Както е известно, по време на вчерашния полуфинален мач от Купата на Лигата против Челси, нападателят на лебедите вкара своя 16-ти гол през сегашния сезон.

„Сега разполагаме с много нападатели. Те сами се предлагат - Алваро Негредо, Роберто Солдадо, Ариц Адурис, Яко Аспас, Мичу... Трябва да ги изпробвам и да бъда справедлив. Работата не е само в отбелязаните голове. Много ми харесва Мичу. Той играе за отбор, който не се вписва в категорията гранд, но е роден нападател и вкарва много, точно както го правеше в Райо", заяви Дел Боске.

Лошата форма на Фернандо Торес, Давид Вия и Фернандо Йоренте всъщност предоставя добри шансове на Мичу да дебютира на международно ниво. Ако нападателят на „лебедите" се представи добре, не е изключено да бъде използван и в следващите срещи на Испания от квалификациите за Мондиал 2014 срещу Финландия и Франция.

Шанс да впечатлят Дел Боске ще имат и другите испански играчи в състава на Суонзи Сити - Чико Флорес, Анхел Ранхел, а също така и Пабло Ернандес, който има на сметката си четири мача за „Ла Фурия".


Селекционерът на Испания има намерение също така да посети и неделния мач между Арсенал и Манчестър Сити в Лондон. Там треньорът на испанците ще наблюдава играта на Санти Касорла, Давид Силва и Хави Гарсия.

 

113