Любо Пенев: Предстои ни още доста работа


В. Мухарски

Селекционерът на България Любослав Пенев заяви след мача с Украйна (0:1), че на "трикольорите" им предстои още доста работа.

"Изиграхме две различни полувремена. Никой не бива да си мисли, че сме направили много. Има върху какво да поговоря с момчетата и могат да се коригират доста сериозни неща. Не може така да се играе едно доста слабо полувреме и чак след почивката да погледнем към вратата на съперника. Тази среща, не гледам на нея като на загуба в резултата. Завършваме със загуба в приятелски мач, но сега остава да проведем един сериозен разгвор с футболистите, както е било до сега. Предстои ни доста работа", започна Любо Пенев.

"В средата на терена трябваше да проверя други футболисти. Някои играчи висят с картони там и за това сега изпробвам други варианти. Идеите и плановете се реализират. Една основна група се формира, един отбор се формира, което ме радва. Много съм доволен от това, което се сформира през тази година, макар днес таблото на стадиона да показваше негативен резултат за нас. Ядрото се оформя, от футболисти, които показват добра игра. Проблемът ни днес беше, че губим в единоборствата. За това са тези контроли - да изчистим това, което не ни харесва", каза още Пенев.

"Ние разполагаме с два, три или четири състава, както е с повечето европейски тимове. Аз като треньор имам на разположение група от 23-ма души, а освен това обръщам внимание и на младежкия национален отбор и съм доволен и от тези играчи, на които след време ще мога да разчитам. Ще продължавам да наблюдавам българското първенство. Ще гледам доста контроли на клубните тимове и ще разговарям с треньорите. Да, следва пауза в първенството ни, но въпреки това играчите ще бъдат готови за следващия ни мач", добави Пенев.

"Доволен съм, че публиката се връща в последно време. За днешния мач, няма проблеми! Делничен ден, студено време, хората са предпочели да го гледат вкъщи по телевизията", завърши Пенев.

Снимка: Илияна Енчева

225