Дешан: Загубата щеше да е несправедлива


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Франция Дидие Дешан коментира резултата от мача с Испания в рамките на квалификационния турнир за класиране за Мондиал 2014. Двата отбора не се победиха и завършиха 1:1, благодарение на гола на Жиру в последната минута на срещата.

„Беше ни много тежко през първото полувреме. Добре се защитавахме, но не контролирахме топката и на практика не атакувахме. След почивката отборът се преобрази, повече владеехме коженото кълбо и създадохме повече положения за гол. Валбуена свърши много добра работа и с действията си помогна на отбора в неговата игра", каза Дешан след мача.

„Вярвахме в силите си до самия край на срещата и смятам, че не заслужавахме поражението. Разбира се, трябва да се знае, че играхме срещу най-добрия отбор в света. Нашите играчи бяха възнаградени за своите усилия. Имаме млад отбор, който прояви характер. Това е много важно, тъй като имаме още възможности за подобряване на играта си", продължи френският специалист.

„Дори да бяхме загубили, аз нямаше да загубя увереността си в тима. Да, не ни достига международен опит, трябва ни време да го получим, но в отбора има качество. Ще трябва да се подготвим добре за Мондиал 2014 и тази вечер направихме първата крачка в това направление", завърши Дешан.

 

90