Станаха известни финалистите на Евро 2013 (U-21)


Н. Гавазов

Тази вечер в някои градове на Европа се играха срещите-реванш за класиране за финалите на Европейското първенство по футбол за младежи, което ще се състои през следващата година в Израел. С най-голям интерес се очакваха двубоите между Сърбия и Англия в Крушевац, Швейцария - Германия в Люцерн и Швеция - Италия в Калмар.

Мачът между нашите съседи и британците завърши с минимална победа 1:0 за гостите, а автор на победното попадение бе дело на Уикъм в 90-та минута на срещата. Така с общ резултат 2:0, за финалната част на турнира се класираха възпитаниците на Стюарт Пиърс.

Двубоят между Швейцария и Германия не оправда очакванията, след като в първата среща двата тима не успяха да се победят, приключвайки при 1:1. Тази вечер само за едно полувреме Бундестима поведе с 3:0 и на практика реши изхода на мача. Домакините успяха да върнат гол след почивката за крайното 3:1 за гостите, които се класираха за финалите на евро 2013.

Двубоят в Калмар между Швеция и Италия не предложи нищо на зрителите през първото полувреме, което завърши при 0:0, резултат, облагодетелстващ младите „адзури", които в първия  мач победиха с 1:0. След почивката обаче събитията на „Гюлдфеген Арена" се развиха по най-неочакван сценарии и в рамките на девет минути любителите на футбола станаха свидетели на цели четири гола. В 68-та минута Инсие откри резултата за гостите, преди Флоренци да удвои разликата три минути по-късно. По-малко от 100 секунди след това обаче домакините намалиха чрез Исак, а в 77-та Хилжемарк изравни. Крайното 3:2 за Италия бе дело на Имобиле малко преди края на редовното време, когато скандинавците бяха обсадили вратата на Барди.

Ето и резултатите в останалите срещи от тази вечер:

Дания - Испания 1:3 (общ резултат 1:8)
Русия - Чехия 2:2 (4:2)
Норвегия - Франция 5:3 (5:4)


Така за финалите на Евро 2013 се класираха: Холандия, Испания, Русия, Норвегия, Англия, Германия, Италия и Израел като домакин.

 

127