Ходжсън: С неохота приемам решението на Тери


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън коментира решението на капитана на Челси Джон Тери да прекрати кариерата си в „Трите лъва". Както FUTBOL TV съобщи снощи, 31-годишният бранител направи специално изявление, че се оттегля от представителния тим на страната си, заради преследването от страна на Футболната асоциация на Англия.

Ходжсън заяви, че уважава решението на Джон и разбира добре мотивите му.

„Искам да благодаря на Джон Тери за неговата преданост към националния отбор на Англия за всичко времето, през което работихме заедно. Разбира се, разстроен съм от загубата на футболист с толкова голям международен опит и с такива изключителни качества", заяви Хождсън.

„През цялото време на съвместната ни работа в националния тим аз имах добри отношения с Джон и с неохота приемам решението му. Също така искам да кажа, че той прояви голяма любезност и най-напред позвъни на мен, а след това направи изявлението си. Желая на Джон успехи в Челси", каза още наставникът на „Трите лъва".

Както е известно, днес ФА започва изслушването на делото срещу Тери по обвинения в отправяне на расистки обиди по адрес на бранителя на КПР Антон Фърдинанд. Парадоксалното е, че през лятото Джон беше оправдан от граждански съд по същото дело, но очевидно за футболните чиновници на Острова това няма никакво значение.

 

85