Менезеш: Хълк мисли за трансфер. Защо да не се възползвам?


Н. Гавазов

Мано Менезеш даде специално интервю за RTP, в което заяви, че воденият от него олимпийски отбор на Бразилия иска да спечели златото на Игрите. Наставникът на „селесао" обясни също така защо е включил в състава нападателя на Порто Хълк, намеквайки, че играчът прави всичко възможно да впечатли и по този начин да си осигури трансфер.

„Отиваме на Олимпиадата с намерението да спечелим златните медали и да се покрием със слава. Дани Алвеш? От Барселона ми казаха, че защитникът не е напълно възстановен от контузията си. Той на практика може да играе, но нали разбирате, че при подобна ситуация, ако нещо се случи с него отговорност ще носи Конфедерацията (Б.ред. Футболната Конфедерация на Бразилия)", заяви Менезеш.

„Относно включването на Хълк, той ще придаде много сила на отбора. Нападателят показа огромно желание за игра и успя да ме убеди, че за него е много важно да участва на Олимпиадата. Той е нетърпелив. Има лични цели и мисля, че става дума за един трансфер. Защо да не се възползвам от желанието му за игра", завърши в шеговит тон наставникът на олимпийския отбор на Бразилия.

 

69