Реднап поема Трите лъва месец преди старта на Евро 2012?


Н. Гавазов

Футболната асоциация на Англия е готова да даде възможност на Хари Реднап да завърши сезона в Тотнъм, а след това да оглави националния отбор на Англия. Според информациите от Острова, наставникът на „шпорите" вече е споделил своите планове относно „Трите лъва" и се очаква, че именно този вариант е най-приемлив, особено на фона на идващите съобщения от „Уайт Харт Лейн", където ръководството на лондонския клуб е категорично против това, Реднап да напусне отбора по средата на сезона.

Своят последен мач в кампанията си във Висшата лига „шпорите" ще проведат на 13 май. Очаква се, че завършвайки работата си с лондонския клуб, Хари ще поеме „Трите лъва". Така специалистът ще разполага с четири седмици за да подготви тима за старта на Евро 2012.

До края на сезона Англия ще изиграе само един мач - срещу Холандия на 29 февруари. Заради един двубой Реднап няма намерение да напуска сегашния си отбор, който има сериозни намерения не само да се пребори в Шампионска лига, но и за победа в първенството.

Както съобщава The Guardian, Пиърс ще остане временно изпълняващ задълженията на старши-треньор на националния отбор до края на сезона, а след това ще отстъпи мястото си на Реднап под чието ръководството англичаните ще изиграят още два мача - с Норвегия и с Белгия .

 

165