Капело напусна националния отбор на Англия


Н. Гавазов

Футболната асоциация на Англия (ФА) официално обяви, че Фабио Капело е подал оставка от поста старши-треньор на националния отбор на Англия. Както е известно, днес италианският специалист пристигна в офиса на ФА на „Уембли" за да обсъди с президента на Асоциацията Дейвид Бърнстейн положението с Джон Тери. Според информациите, Капело е заел твърда позиция, защитавайки защитника на Челси и пред футболните чиновници са останали само два варианта за развитие на ситуацията: да върне капитанската лента на Джон или да уволни Капело. Ръководството на английския футбол се спряло на втория вариант.

В четвъртък Бърнстайн ще проведе пресконференция, на която ще обясни своите мотиви и ще обяви кой и кога ще заеме мястото на италианеца. До тогава никой от ръководството на ФА няма да прави никакви изявления.

"Футболната асоциация може да потвърди, че Фабио Капело днес подаде оставка като мениджър на Англия. Това е следствие на среща с председателя на ФА Дейвид Бърнстейн, генерален секретар на ФА Алекс Хорн и Фабио Капело на стадион „Уембли". Дискусиите се съсредоточиха върху решението на Борда за отнемане на капитанската лента от Джон Тери, както и реакцията на Фабио Капело пред италианска медия. По време на срещата, която продължи повече от час, оставката на Фабио бе приета и той ще напусне поста старши-треньор на националния отбор на Англия с незабавен ефект", се казва в изявление на Футболната асоциация на Англия.

Бърнстейн пък заяви за Sky Sports, че оставката е правилният начин на действие.

"Бих искал да подчертая, че по време на днешната среща и през целия си път като мениджър на Англия, Фабио се представи по изключително професионален начин. Ние приехме неговата оставка, съгласявайки се, това е правилното решение. Бихме искали да благодарим на Фабио за работата му с националния отбор на Англия и да му пожелаем успех в бъдеще", заяви Бърнстейн.

 

 

90