Рио Фърдинанд не иска да бъде капитан на Трите лъва


Н. Гавазов

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд изключи възможността да наследи Джон Тери като капитан на националния отбор на Англия. Както е известно, преди две години бранителят на Челси загуби капитанската лента и тя бе поета от Рио, но сега играчът на „червените дяволи" не желае повече да се нагърбва с подобно нещо.

Както вече FUTBOL TV съобщи, днес Джон Тери бе лишен от правото да бъде капитан на националния отбор на Англия, заради отправяне на расистки обиди срещу брата на Фърдинанд - Антон, който защитава цветовете на Куинс Парк Рейнджърс.

„Аз не искам да бъда капитан на Англия след последния епизод, просто искам да се концентрирам и да играя за Юнайтед", написа Рио на страницата си в Twitter.

В същото време стана ясно, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън възнамерява да говори с Фърдинанд и да го убеди да стисне ръката на Тери в неделя, когато двата тима се изправят един срещу друг в мач от Висшата лига на Англия.

„Джон Тери може да не играе, но аз искам да получа думата на Рио относно ситуацията. Той е от дълги години в борбата срещу расизма и е длъжен да се издигне над всичко, което се случва. Това не е отвличане на вниманието от проблема. Той (Б.ред. Фърдинанд) не е направил нищо, от което д се срамува", заяви Сър Алекс за Sky Sports.

 

93