Дел Боске: Искам да сме в една група с Германия


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Испания Висенте дел Боске в навечерието на жребия за определяне на групите на Евро 2012, който ще се състои днес от 19:00 часа българско време в Киев, сподели своите очаквания с испанските журналисти. Според думите на световните шампиони, той не се вълнува с кой ще се наложи да играе воденият от него отбор.

„Единственото, което ме вълнува, това е моят тим и неговата форма. Ако се намираме в добро състояние, резултатите от жребия отиват на заден план, тъй като защитата на титлата означава, че трябва да побеждаваме най-добрите", заяви Дел Боске.

В същото време треньорът на Испания изрази надежда, че жребият ще му подари за съперник отбора воден от Йоаким Льов - Германия, който се смята за основен фаворит за спечелване на турнира в Полша и Украйна.

„Това са двата най-силни отбора. Ние сме много добре подготвени, но и те много прогресираха. Това се видя в срещите с Холандия и Бразилия, в които немците демонстрираха великолепен футбол. Работата е там, че ако попаднем в една група с тях, след това няма да ги срещнем до финала", допълва наставникът на Испания.

 

94