Капело: На Евро 2012 ще ни е по-трудно, отколкото на Мондиал 2010


Н. Гавазов

Фабио Капело, който очаква днес да научи съдбата на Англия на Евро 2012 призна, че воденият от него отбор е изправен пред по-голямо предизвикателство през следващото лято, отколкото миналата година на Мондиал 2010. Италианският специалист потвърди също така, че това ще бъде последният му турнир като селекционер на „Трите лъва", независимо от представянето на тима.

Както е известно, Англия е във втора урна и поне в груповата фаза на първенството ще може да избегне Германия и Италия, които също се намират във втора урна, но опасността хората на Капело да се изправят още в първата фаза на турнира срещу финалистите на Мондиал 2010 Испания и Холандия, както и срещу Португалия и набиращият скорост отбор на Франция е голяма.

Съвсем очевидно е, че един подобен жребии ще направи задачата на англичаните на Евро 2012 значително по-трудна, отколкото миналото лято, когато те бяха в група заедно със САЩ, Алжир и Словения.

„Абсолютно. Този път групата ни ще бъде по-силна. Тя ще бъде по-силна, защото ако се вгледате в групите на всички отбори, особено на трите европейски, които достигнаха до полуфиналите на Мондиал 2010 се вижда, че те имат страхотна организация и технически са много силни. Дори отбори, които не играха на Световното първенство, сега са много по-добре", цитира Sky Sports думите на Капело.

 

87