Пропадането продължава - Лъвовете са 85-ти....


Н. Гавазов

С още десет места падна националният отбор на България в месечната ранглиста на ФИФА. Възпитаниците на Любослав Пенев са вече на 85-то място в света и имат актив от 410 точки. Пред „лъвовете" се наредиха такива футболни сили, като Хаити, Замбия, Гвинея, Буркина Фасо и дори колосът Антигуа и Барбуда, чието население е 87 000 души.

Испания остава на върха, въпреки загубата от Англия миналата седмица. Отборът на Фабио капело се изкачи с две места и вече е пети. Холандия остава на второто място, а Германия трета. Шампионите на Южна Америка Уругвай след като надвиха Чили и Италия са четвърти и се доближават до тройката, а Бразилия, пада с едно място и е на шеста позиция. Най-високо класираният африкански отбор е Кот Д`Ивоар - на 16-то място, а Япония, която е на 19-то място е най-добре класираният азиатски отбор. Мексико - представител на КОНКАКАФ, скочи с две места и е на 20-та позиция.

Ето как изглежда първата десятка: Испания, Холандия, Германия, Уругвай, Англия, Бразилия, Португалия, Хърватия, Италия и Аржентина.

 

87