Тери: Никога няма да се откажа от капитанската лента на Англия


Н. Гавазов

Джон Тери заяви след снощната победа с 1:0 над Швеция, че той никога не е имал намерение да се отказва от капитанската лента. Както е известно, благодарение на автогола на Майсторович, „Трите лъва" достигнаха до успеха, който е втори пореден, след като преди четири дни възпитаниците на Капело се наложиха със същия резултата над световния първенец Испания.

Тери бе изключително доволен от представянето си срещу „Трите корони" и призна, че и за миг не е помислил да се поддаде на натиска, свързан с обвиненията за расистки злоупотреби спрямо защитника на КПР Антон Фърдинанд.

„Няма шанс. Аз никога няма да се оттегля. Да съм капитан на Англия е нещо, което мечтаех още като момче. Когато бях на четири или пет години гледах мачовете на националния отбор и точно това нещо исках. Работих усилено, за да достигна до тук, влагам много страст в играта си и съм горд да бъда капитан на английския национален отбор. Това е голямо постижение, от което нямам никакво намерение да се отказвам", призна Тери за ITV1.

 

85