Капело: Разбрах, как може да играем без Рууни


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Фабио Капело призна, че е доволен от своя експеримент със състава в срещите против Испания и Швеция. Наставникът изрази също така своето задоволство, че тимът е способен да играе успешно и без нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни.

Както е известно, в двата изиграни мача италианският специалист реши да не прибягва до услугите на Рууни, който ще трябва да пропусне цялата групова фаза на финалите на Евро 2012, ако УЕФА не удовлетвори апелацията на ФА относно дисквалификацията на нападателя.

В отсъствието на Рууни, Капело измени стила на игра на Англия и това донесе своите плодове. С един и същ резултат - 1:0 бяха победени Испания и Швеция. Треньорът остана много доволен, но смята, че отборът не бива да лежи на тези успехи.

„Срещу Швеция двубоят беше изключителен. Не ни беше лесно, защото противникът е един много добър тим, с много добра организация. Щастлив съм, че виждам напредък, но трябва още да прогресираме. Когато топката е у теб, трябва да я подаваш бързо. Разбрах много неща, както и това, по какъв начин може да играем без Рууни и това е много важно. Доволен съм от проведения експеримент. Без Рууни изменихме своя стил на игра и действахме с трима полузащитника. При това и двата мача бяха спечелени, създавахме положения и видях организация, каквато искам да виждам. Знам, че Рууни е фантастичен игра, но в двубоите видях отлична настройка на играчите си и възможност да се представим добре и без него", заяви Капело за ITV1.

 

85