Стъридж ще води атаката на Англия срещу Швеция


Н. Гавазов

Фабио Капело потвърди, че нападателят Даниел Стъридж ще води атаката на Англия срещу Швеция във вторник, с което италианският специалист се готви да използва следващата вълна обещаващи младежи, които биха могли да носят националната фланелка на Евро 2012, съобщава Sky Sports. По този начин, след като Джак Родуел и Кайл Уокър направиха първите си изяви за „Трите лъва" при победата над Испания с 1:0 в събота вечер, сега е ред на Даниел Стъридж да направи своя дебют и да отговори на предизвикателството за място на финалите в Полша и Украйна следващото лято.

„Искам да разбера истинската стойност на играчите, когато те играят на „Уембли". Тук натискът върху всички футболисти е изключителен", заяви Капело за Sky Sports.

След като призна, че е предприел огромен риск да остави Тери на пейката и да не повика Рууни, въпреки факта, че Джерард и Уилшър вече отпаднаха поради контузии, италианският специалист призна, че е удовлетворен от резултата.

„Всички играха с голяма увереност. Ако играеш без вяра срещу Испания, тогава е невъзможно да получиш добър резултат", допълва Капело.

 

103