Попето: Защо Благо не се отказа, когато трябваше да го продават?


В. Мухарски

Нападателят на турския Газиантепспор Ивелин Попов изрази мнението си за отказването на халфа на руския Терек Благой Георгиев от националния отбор на България. Както вече стана ясно Георгиев обяви на специална пресконференция, че слага край на кариерата си в тима преди последния мач от квалификациите за Евро 2012 с Уелс в София (загубен с 0:1).

"Не го приемам", коментира Попов решението на Благой Георгиев в интервю за "Меридиан Мач". "Защо не се отказа, когато трябваше да го продават? Защо не си тръгна, след като се върна от Дуисбург в Славия и чакаше трансфер в чужбина? Щял да бъде резерва. И какво от това? Нали националният отбор на България побеждава, а не Благо, Ивелин Попов, Манолев и т.н. Георгиев би помогнал само с присъствието си. Все пак има 60 мача за националния", сподели бившата звезда на Литекс. Запитан дали Благой Георгиев ще се върне в представителния ни тим, Попов отговори: "Мисля, че да. Знаем си ги нещата как стават в България. Сега ще дойде нов селекционер. Ще започнат едни интервюта, че въпросният футболист не би играл при други селекционери, а само при този е готов да се върне. Всичко ми е ясно…".

Нападателят заяви мнението си и за Михаил Мадански като национален селекционер. "Щастлив съм, че работих с него, както и със Светльо Петров и Антони Здравков. Това са истински хора, с които ще се видим утре и ще седнем да изпием едно кафе".

Попов разкри още, че в клубния си тим в момента играе като ляв външен халф и довери, че той и половинката му - попфолкдивата Елена Паришева, чакат първото си дете през декември. "Живот и здраве, тогава трябва да се случи. Елена се чувства много добре. Раждането на детето ще бъде най-великото събитие в моя живот".

110