Бербатов: Времето ще покаже дали ще си променя мнението за националния


В. Мухарски

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов заяви в интервю за "24 часа", че има вероятност да се върне в националния отбор. Бербо обаче е на мнение, че в момента трудно ще помогне на България, тъй като не играе редовно в клубния си отбор. Нападателят коментира последната среща на Манчестър Юнайтед срещу Оцелул (спечелена с 2:0).

"Да, имаше българи на мача в Румъния. Това беше много готино. Не го очаквах. Наистина се получи хубава изненада за мен. Лошото е, че не можах да ги зарадвам с игра. На мен ми се играе, но положението е такова, че чакам своя шанс. За момента не са получава. Аз не очаквах да има толкова много българи. Беше наистина приятна изненада. И много кофти, че не можах да поиграя малко и за тях. Но благодаря на всички българи, които дойдоха. Чух възгласите им, но ми стана неудобно. Аз по принцип не обичам такива работи. Хубавото е, че повечето ми съотборници ме питаха какво става. И аз трябваше да им обяснявам какво става. Казах им, Че когато някой българин играе, където и да било, има хубава подкрепа от другите българи", коментира Митко Бербатов.

"Важното е, че победихме и момчетата показаха добра игра. Съперникът беше изненадващо добър. Готвихме се подобаващо, но противниците подходиха много сериозно към двубоя. И накрая все пак опитът може би си каза думата. Мислех, че ще получавам повече поле за изява. Но тренирам и чакам. И Бенфика, и Базел се представят добре в групата. Ще бъде трудно за всички. Но ние сме фаворити в групата, то еясно. Така че отборите имат респект от нас. Но нищо не може да се каже. Играем пак с Базел и Бенфика и ще бъде интересно. Аз съм в последната година от договора си, така че нищо не се знае. Ще видим как ще се развият нещата. Лошото е, че аз не ставам по-млад и ми се играе. Но пак казвам - това е положението", добави Бербатов.

Той коментира и темата "Национален отбор на България" и евентуалното му завръщане.

"Това е дълга тема. Ако тръгна да говорим по нея, ще откараме цял ден. Нека първо да се избере треньор, да се види кой е, и вече след това можем да говорим. В момента аз с какво мога да помогна? Аз не играя за клубния си отбор. Оставете момчетата малко да си починат от всички негативни емоции. А като се назначи треньор, може да се говори повече. Не съм разговарял със Стилиян Петров. Времето ще покаже дали ще си променя мнението. Най-важното е, че се чувствам жив и здрав. Не мога да говоря с конкретни неща, тъй като не играя в отбора си. Ако имах в повече моменти поле за изява... Нали? Като гледаш някои момчета как се мъчат в националния отбор, искаш да им помогнеш. Тежко им е. Но аз съм обявил позицията си и към момента тя не се променя", категоричен бе Бербатов.

101