Венгер: Не може да се лишиш от играч като Рууни


Н. Гавазов

Фабио Капело трябва да вземе Уейн Рууни на Евро 2012, въпреки че той няма да може да играе в груповата фаза, смята мениджърът на Арсенал Арсен Венгер. Както е известно, вчера УЕФА дисквалифицира нападателя на Манчестър Юнайтед за три мача с националния отбор на Англия, което означава, че Рууни ще пропусне груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна догодина.

Днес, в редица водещи медии бе повдигнат въпросът: „Трябва ли Уейн да бъде взет в групата на Англия за Евро 2012", а Sky Sports дори пусна анкета по темата сред своите читатели.

Венгер е убеден, че Капело не може да остави играча у дома и трябва да го включи в групата.

„Аз не съм в състояние да кажа на Капело какво да прави и само давам мнението си, че Рууни трябва да отиде на Европейското първенство. Не може да очакваш да спечелиш турнира и да се лишиш от Уейн, само защото няма да участва в квалификационната фаза. Това не е добре. Ако искаш отборът ти да спечели, си длъжен да вземеш най-добрия си играч с теб, дори и той да не може да играе в първите три мача", цитира Sky Sports Венгер.

Френският специалист също така смята, че наказанието на нападателя е много тежко и посъветва Футболната асоциация да не го обжалва.

„Аз от опит знам, че УЕФА понякога може да бъде много сурова. Просто трябва да приемете решението. Той просто имаше лош ден и реагира лошо - това са го правили и други големи играчи. Всичко е на огромни натиск върху тях, а също и от очакванията, че трябва да направят нещо специално. Просто той е човек, който се бори във всеки един мач", допълва френският специалист.

 

86