Англия си намери съперник за контрола през ноември


Н. Гавазов

Английската футболна асоциация (ФА), която бе принудена в най-кратки срокове да потърси нов спаринг-партньор за националния отбор на Англия след като Португалия не успя да се класира автоматично за Евро 2012, успя да договори приятелски мач с представителния тим на Швеция, съобщава BBC. Както бе обявено по-рано, подготовката на тима на Фабио Капело за турнира през следващото лято ще започне на 12 ноември с приятелска среща с националния отбор на Испания на „Уембли", като на 15 същия месец бе заплануван още един двубой на домашен терен и както се очакваше, това трябваше да бъдат португалците.

Тези планове обаче се объркаха - Португалия ще трябва да води борба за правото да участва на европейското първенство чрез плейофи, което автоматично възможността за среща с тима воден от Бенто.

В резултат, представители на ФА се обърнаха към своите колеги от Швеция - националния отбор на тази страна, въпреки че зае второто място в групата си успя да се класира директно за Евро 2012, като тимът с най-добри показатели от всички заели вторите места в своите групи.

Статистиката между двата отбора не е в полза на англичаните, които за последно са победили скандинавците през 1968 година, благодарение на головете на Сър Боби Чарлтън, Мартин Питърс и Роджър Хънт, вземайки връх над своя съперник с 3:1. Оттогава насам двата тима са се срещали 12 пъти и в нито един от мачовете англичаните не са постигали успех, като осем от двубоите са завършвали наравно.

 

98