Сушич: На мястото на французите щях да се срамувам


Н. Гавазов

Продължават коментариите сред футболната общественост относно отсъдената дузпа в квалификационната среща за Евро 2012 между Франция и Босна и Херцеговина на „Парк де Пренс". Както е известно, гостите които се нуждаеха от задължителна победа за да си осигурят първото място в групата, водеха дълго време в резултата след попадението на Джеко в 40-та минута, но надеждите им бяха попарени, когато главният съдия в мача Крейг Томсън от Шотландия отсъди спорна дузпа в полза на французите, която Самир Насри превърна в гол и по такъв начин класира страната си за финалите на Евро 2012.

Веднага след срещата, наставникът на Босна и Херцеговина Сафет Сушич изрази недоумението си от решението на шотландският арбитър. Днес, вече на родна земя, специалистът сподели своята гледна точка и пред местните медии.

„От моя гледна точка, съдията не биваше да назначава 11-метров наказателен удар. Това е много съмнително решение, отчитайки неговото решение. Дори да говорим за нарушение, то стана извън пределите на наказателното поле. Така че, на мястото на домакините аз щях да се срамувам от подобен успех. През първото полувреме абсолютно надиграхме своя съперник, а през втората част бяхме равностойни до самия край. Смятам, че имаме отлични шансове за класиране на Европейското догодина. Да, не успяхме с първото място, но все още нищо не е загубено!", цитира dnevniavaz.ba. думите на Сушич.

 

100