Мадански: Благой Георгиев не постъпи като мъж


Н. Гавазов

Временният старши-треньор на националния отбор на България Михаил Мадански даде своя коментар за мача срещу Уелс тази вечер на националния стадион „Васил Левски". Както е известно, пред около 600 зрители (240 от които бяха дошли от Острова) „трикольорите" изиграха поредния си слаб мач и заслужено загубиха с 0:1 от своите съперници, които на моменти се подиграваха с неадекватните възпитаници на Михаил Мадански и направиха така, че националите ни да изпадат в различни комични ситуации за радост на публиката от Острова.

„С това, което показахме не заслужавахме да победим. Не играхме добре и не мога да си обясня липсата на самочувствие в играчите. Голът ни смути още повече. Не можахме да си вдигнем главите през целия мач. Трябва да се работи още с отбора", заяви веднага след мача Мадански.

Наставникът хвърли светлина и върху своето бъдеще.

„От самото начало се знаеше, че аз заемам временно поста. Предполагам, че ще назначат нов треньор. Младежите побеждават днес, така че ще имам удоволствието да работя отново на това ниво", поясни специалистът.

Мадански бе попитан и за днешната пресконференция на Благой Георгиев, на която играчът на Терек обвини членове на Изпълкома, че са оказали натиск на треньорското ръководство да бъде отстранен от националния тим.

„Вижте, няма такова нещо. Аз му изпратих телеграма, в която му писах, че мога да разчитам на него. Но това, което той направи.. така не се води разговор между мъже. Той все едно изнесе тайна от семейната спалня. Няма никакво вмешателство. Никой не е искал да го гони. В Изпълкома има човек от Черно море, от Локо София, Литекс - колко играчи имаше от тях в отбора? Лечков е в Изпълкома. Кои са техните играчи? Не знам повече какво да кажа. Когато дойде новият треньор, ако иска да се връща. Ако искат и капитан могат да го направят", завърши Мадански.

 

95