Капело: Рууни трябва да се постарае, за да си върне мястото в отбора


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Фабио Капело предупреди Уейн Рууни, че той може да изложи на риск мечтите си за участие на Евро 2012, заради поведението си в мача срещу Черна гора в петък вечер. Както е известно, незабавната реакция на италианския специалист бе да защити своя нападател за получения червен картон и подчерта, че продължава да има доверие в 25-годишния футболист на Манчестър Юнайтед. Той отбеляза също така, че Уейн остава част от плановете му за Евро 2012.

48-часа по-късно, Капело предупреди Рууни, че изгонването му и очакваното наказание от УЕФА може да окаже лошо влияние върху формата на играча и съответно на игровата му практика на големия турнир в Полша и Украйна през следващото лято.

„Аз съм длъжен да намеря варианти за игра без Рууни - става дума за един или два мача. Ако успея да го направя, тогава Уейн ще трябва много да се постарае, за да се върне в основния състав. Добре ме познавате. Понякога и аз правя грешки, но винаги избирам най-добрите играчи и в това отношение няма да направя никога компромис", цитира Sky Sports думите на Капело.

На въпрос на журналиста, дали Рууни може да бъде оставен на пейката, дори да бъде включен в разширения състав, италианският специалист даде утвърдителен отговор.

„Да. За целия си живот съм оставял на пейката не малко известни футболисти и никога не съм се влияел от общественото мнение. Рууни няма да играе срещу Испания. Аз трябва да подготвя първите 11, които ще започнат мачовете на Евро 2012. В момента разполагам с много нападатели и само ми остава да намеря най-добрия вариант", допълва италианският специалист.

 

74