Невил унищожи надеждите на Англия


Н. Гавазов

Бившият английски защитник Гари Невил не смята, че сегашния отбор на Англия е достатъчно добър, за да спечели Евро 2012 и разкритикува играчите, че не са достатъчно „мобилни и изобретателни". Бившият десен бек на Манчестър Юнайтед, който сега работи като консултант за редица медии спечели 85 мача за страната си, но е част от отбора, който не успя да направи нищо значимо на голям турнир.

Равенството 2:2 в петък вечер срещу Черна гора осигури класирането на Англия за Европейското първенство през следващото лято, но Невил смята, че има достатъчно тимове, които могат да спрат хората на Фабио Капело.

„Трите лъва" почти сигурно ще започнат кампанията си без Уейн Рууни след червения картон, който той получи в петък, но Гари е на мнение, че проблемите са много по-големи.

„Истинският проблем е, че гръбнака на отбора не е достатъчно добър в сравнение с това, което виждаме в Испания, Италия, Франция и Германия. Ние сега говорим, че Рууни няма да играе в първите два мача на Евро 2012, но по-скоро трябва да говорим за ядрото на тима, което не притежава никаква мобилност и не може да задържа топката. Когато гледам Тери, Кейхил, Паркър, Бари, Бент и Рууни, те не са толкова добри, че да успеят да се справят с най-силните отбори, като Испания например. Има добри играчи сред тези имена, с добри физически данни, но няма темпо, много малко са изобретателните идеи и няма никаква ротация в позициите", цитира Sky Sports думите на Невил.

 

94