Харт: Изгонването на Рууни беше най-жалкото, което съм виждал


Н. Гавазов

Вратарят на националния отбор на Англия Джо Харт определи червения картон на Уейн Рууни в снощния двубой с Черна гора като „жалък". Както е известно, нападателят на Манчестър Юнайтед бе изгонен в 74-та минута на мача, след като влезе остро, без топка и в гръб на централния защитник на домакините Миодраг Джудович. Заради това си деяние, Рууни е заплашен да пропусне следващите два или три мача на „Трите лъва", което означава, че е твърде вероятно да не успее да помогне на отбора си в груповата фаза от финалите на Ерво 2012.

Джо Харт коментира решението на главния съдия в мача Волфанг Щарк.

„Това беше най-жалкото изгонване, което съм виждал. Съчувствам на Уейн, който също е разочарован, защото 10 минути по-късно видях как Дани Уелбек получи удар в челюстта. Помислих си: „Какво се случва там? И защо не наказаха този, който го удари", цитира Sky Sports думите на Харт.

„Важното е, че Англия ще играе на голям турнир през следващото лято. Ние сме отбор от добри футболисти, които знаят какво се иска от тях и сме горди от това, което постигнахме. Атмосферата беше много трудна, а срещу нас имахме един силен тим. Искахме много победата, но в края на мача не се получиха нещата, въпреки че показахме пътя, по който трябва да вървим. Горд съм да бъда част от този отбор", допълва стражът на „Трите лъва".

 

114