Класика в Украйна, Шева и Ярмоленко блестят срещу българите (видео)


В. Мухарски

Украйна победи България с класическото 3:0 в приятелска среща, играна пред 10 000 зрители на "Валери Лобановский" в Киев. Двубоят започна отлично за домакините, които откриха резултата още в 7-ата минута на срещата. След центриране от корнер Евген Селин бе оставен непокрит на задната греда на Николай Михайлов и бранителят без проблеми се разписа за 1:0.

Първата по-интересна ситуация за българите бе в 21-ата минута, когато дебютантът Христо Златински стреля от далечно разстояние, но стражът на Украйна Шовковский изби в корнер. При последвалото центриране Иван Бандаловски нацели гредата.

В 38-ата минута след грешка на цялата отбрана на "трикольорите" звездата на домакините Андрий Шевченко се разписа за 2:0. След почивката националният селекционерът Михаил Мадански пусна в игра голяма част от резервите си, но и това не помогна на България да стигне поне до почетно попадение. Вместо това домакините стигнаха до нов гол. В 82-ата минута резервата Стоянов също извади топката от мрежата си, а Ярмоленко оформи крайния резултат - 3:0 за Украйна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



123