В Турция: Йозил се преструва, за да не играе срещу родината си


Н. Гавазов

Интересни спекулации се появиха в турските медии във връзка с вчерашните съобщения от лагера на Бундестима, според които, полузащитникът на Реал Мадрид Месут Йозил има голяма вероятност да не вземе участие в днешния евроквалификационен мач между Турция и Германия на „Тюрк Телеком Арена" в Истанбул. Вестник Radikal твърди, че Йозил, който миналата седмица игра за победата с 4:0 на Реал Мадрид над Еспаньол в среща от седмия кръг на Примера дивисион, сега си търси оправдание да не участва в двубоя срещу родината на своето семейство.

Старши-треньорът Йоаким Льов веднага контрира, заявявайки че плеймейкърът е нетърпелив да излезе и да играе в двубоя, но наистина има проблеми с ахилеса.

„Напротив, Месут още преди две седмици ми каза, че иска да играе срещу Турция. Но дори и тогава той имаше проблеми с ахилесовото сухожилие", заяви Льов пред местната преса.

В първия мач между двата отбора,в който Германия помете Турция с 3:0 на „Олимпиящадион" в Берлин, Йозил стана обект на освирквания и подигравки от страна на турските фенове. Наставникът на Бундестима е убеден, че играчът на Реал Мадрид ще може да се справи и сега с натиска откъм трибуните.

„Месут е в състояние да се справи с положението. Миналата година той игра много добре, въпреки освиркванията", допълва старши-треньорът на националния отбор на Германия.

 

93