The Telegraph: Лампард остава на пейката, Рууни води атаката


Н. Гавазов

Мениджърът на националния отбор на Англия Фабио Капело се очаква да остави на пейката Франк Лампард в мача срещу Черна гора тази вечер, съобщава новината Daily Telegraph. Както е известно, представянето на полузащитника за победата с 1:0 над Уелс миналия месец получи критики от страна на италианският специалист и въпреки хеттрика си срещу Болтън в мач от Висшата лига на Англия, очакванията са, че Капело ще върне в средата на терена Гарет Бари и Скот Паркър, които помогнаха на „Трите лъва" да постигне лесна победа с 3:0 срещу България.

Междувременно стана ясно, че младият нападател на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек също ще седне на резервната скамейка, макар че той изигра много силни мачове за своя клубен тим. Селекционерът смята, че в толкова важна среща, където напрежението ще бъде изключително голямо, не е разумно в игра да бъде пуснат 20-годишният футболист на „червените дяволи" и той най-вероятно ще избере по-стабилния Боби Замора или Дарън Бент.

Уейн Руни обаче със сигурност ще бъде титуляр в срещата. Той има лични проблеми, тъй като баща му бе задържан от полицията по подозрение за уреждане на мачове. Въпреки това обаче нападателят ще играе срещу черногорците.

На десния фланг на отбраната Капело все още обмисля вариант измежду Ягиелка и Фил Джоунс, като най-вероятно изборът му ще падне върху играча на Юнайтед.

 

99