Адвокаат: Ще е странно, ако играчите ми не са разбрали важността на срещата


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Русия Дик Адвокаат заяви, че не очаква в предстоящият квалификационен мач за Евро 2012 срещу Словакия в Жилина, начален натиск от страна на домакините. Холандският специалист допълни също така, че няма нужда да обяснява колко е важен двубоя за футболистите си и изрази мнение, че неговите възпитаници ще направят всичко възможно, за да постигнат нужния успех.

„Аз не мисля, че словаците ще се хвърлят от първата минута напред. Ако това се случи, ние ще имаме своите шансове и те го знаят добре. Смятам, че съперникът ни ще набере сила в хода на самата среща и ще се опита методично да ни притиска. Това не ме плаши и ние нямаме намерение само да се отбраняваме", цитира Эхо Москвы думите на Адвокаат.

„Вече не един път казах, колко е важен мача за нас. Болшинството от играчите ми имат колосален опит на международно ниво. Ако някой от тях не разбира значението на днешната среща, а и тази с Андора, това ще бъде много странно", допълва наставника на националния отбор на Русия.

 

99