Сократес: Следващият треньор на Бразилия може да бъде Гуардиола


Н. Гавазов

Легендата на бразилския футбол Сократес не е против това, следващият старши-треньор на националния отбор на Бразилия да стане наставника на Барселона Пеп Гуардиола. Както е известно, веднага след Мондиал 2010 сегашният селекционер на „селесао" Мано Менезеш замени Дунга на този пост, въпреки че не беше първи избор на Футболната конфедерация на Бразилия (CFB), заради защитния си стил на игра, който използва 49-годишният специалист.

След провала в турнира Копа Америка през лятото се заговори за смяна на Менезеш, но от CFB му гласуваха доверие и му поставиха задачата да направи Бразилия световен шампион през 2014 година, когато южноамериканската страна ще бъде домакин на Мондиал 2014.

„Нашият следващ треньор може да бъде Пеп Гуардиола или Кройф. Погледнете Барселона на Гуардиола - те не се нуждаят от защитници и играят много смело. А Бразилия се отказа от своята традиционна футболна култура и това е голяма глупост. Бразилският футбол ще бъде унищожен, ако у нас престанат да се появяват играчи като Неймар", цитира O Globo думите на Сократес.

 

215