Окслейд-Чембърлейн - от Първа Лига до националния отбор?


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Фабио Капело заяви, че той изпробва халфа на Арсенал Алекс Окслейд Чембърлейн в следващите приятелски мачове на „Трите лъва". Както е известно, в края на тази седмица с мача срещу Черна гора англичаните ще завършат своята квалификационна кампания за Евро 2012, след което възпитаниците на Капело ще започнат подготовката си за финалния стадии на турнира посредством приятелски срещи.

Италианският специалист, който остана впечатлен от прогреса на редица млади играчи, сред които попаднаха Дани Уелбек, Том Клевърли, Фил Джоунс и Даниел Стъридж е с намерението да провери лично действията на 18-годишният Окслейд Чеймбърлейн, който през лятото смени Саутхемптън с Арсенал.

„Аз съм впечатлен. Алекс е наистина интересен играч. Той е добър футболист, който има много качества и играе на наистина високо ниво. Ще бъде наистина интересно да го погледам в следващите приятелските мачове преди Европейското първенство", заяви Капело за FA TV.

Въпросните приятелски срещи на Англия са с двата лидера в рейтинга на ФИФА - Испания и Холандия. Очаква се, че през пролетта Футболната асоциация на страната ще осигури още един подобен мач.

 

101