Завърналият се Божинов: Позабравих езика ни


В. Мухарски

Завърналият се в националния отбор на България Валери Божинов говори пред медиите днес по време на лагера на "трикольорите".

"Чувствам се добре, перфектно. Виждам се отново със съотборниците си, че бях забравил малко езика ни... Шегувам се. Имам нови съотборници, нови приятели и сме се събрали, за да зарадваме както нас, така и треньора. Искаме да направим два добри мача", започна Божинов.

Нападателят на Спортинг Лисабон не пожела да коментира защо не бе викан от предишния селекционер на отбора Лотар Матеус.

"Нищо не искам да говоря по тази тема. Аз каквото имах да казвам го казах. Сега трябва да мислим позитивни неща. Има нов треньор и нови играчи, които са млади момчета. Трябва да се обърне повече внимание на треньорското ръководство. Младите момчета са бъдещето на България. Нека мислим позитивни неща като цяло. Всеки, който е с нас на лагера има желание да играе за България. Когато идваш да играеш за националния отбор винаги играеш с желание. Надявам се България да върви на горе", завърши Валери Божинов.


Единственият контузен играч е Сърмов, а новият селекционер Михаил Мадански и асистентите му Светльо Петров и Тони Здравков изведоха група от общо 19 футболисти на терена, като шестима от тях са дебютанти – Александър Тонев, Александър Цветков, Георги Терзиев, Георги Миланов, Христо Златински и Михаил Александров.

108