Авантюрата Матеус приключи


Н. Гавазов

Българският футболен съюз няма да продължи ангажимента на Лотар Матеус като национален селекционер, съобщи президентът Борислав Михайлов. Временно отборът ще се води от наставника на младежкия национален тим Михаил Мадански. Той ще бъде начело в контролата срещу Украйна на 7 октомври и последният мач от евроквалификациите на 11 октомври.

"Официално Лотар Матеус вече не е национален селекционер. Договорът му няма да му бъде подновен и няма да му се плаща неустойка за това, че няма да води тима в следващите два мача. В тях отборът ще бъде воден от Михаил Мадански", каза Михайлов.

Под ръководството на Матеус, който пое нещата преди година от Станимир Стоилов, националите се сринаха до 51-во място в световната ранглиста. Те са предпоследни в квалификационната си група със само една победа над последния Уелс. За едногодишния си престой начело на националите немецът се прочу с това, че рядко гледаше изявите на футболистите в българското първенство на живо (включително и последното дерби Левски - Литекс), тъй като прекарваше повечето време по лични ангажименти в чужбина.

В същото време критикуваше играта и състоянието на българския футбол в интервюта за английски вестници.

 

81