Капело готви революция


Н. Гавазов

Фабио Капело се готви да извърши истинска революция в националния отбор на Англия, след като в двубоя срещу Уелс във вторник вечер получи достатъчно доказателства за психичната нестабилност на някои от играчите си. Италианският специалист се готви да интегрира повече млади играчи за финалите на Евро 2012, ако разбира се „Трите лъва" успеят да се класират на големия форум.

В интервю за Sky Sports, Капело направи потресаващо признание, че той усетил още по време на загрявката преди мача на „Уембли", че умовете на някои от футболистите му не са ангажирани напълно за важния двубой и страховете му се потвърдиха по-късно, когато възпитаниците му играха безобразно слабо, като най-много в това отношение се отличиха Ашли Коул, Франк Лампард и Уейн Рууни.

Това е доста тревожно разкритие от страна на човек, който получава по 6 милиона паунда на година, за да съживи съдбата на отбора, но най-лошото е, че наставникът е абсолютно безсилен да промени каквото и да е.

„Когато тренираме, всичко е толкова перфектно. Играчите наистина са много добри. Когато обаче излязохме да загряваме усетих, че нещата не са добри. Знам, че това е моя работа, както и на играчите. Опитах се да разговарям с тях, но беше невъзможно да се промени нещо. Невъзможно. Проблемът им е тук (почуква главата си)", заяви Капело.

Въпреки частичните признания, италианският специалист отказа да разкрие източника на фундаменталните проблеми на „Трите лъва" и тази сутрин английските медии гадаят какви могат да бъдат те, но според повечето специалисти, една от причините е страхът от провал, а другата е прекалената самоувереност на английските играчи, около които се създават понякога фалшиви ореоли.

Всичко това кара Капело да се замисли сериозно по въпроса с налагането на нови играчи в лицето на Гари Кейхил, Стюърт Даунинг, Ашли Йънг, Джак Уилшър, Крис Смолинг, Тио Уолкът, Фил Джоунс, Том Клевърли и Дани Уелбек.

Това може да означава край на кариерата за Франк Лампард, Гарет Бари и Джеймс Милнър, а бъдещето на Рио Фърдинанд, както и на Стивън Джерард е под въпрос.

„Не знам какво се случи. Казвам ви - в продължение на 20 минути играхме добре. Защо 20 минути играем добре, а след това не можем? Това е, което аз не мога да разбера. Те не играеха с доверие един към друг. Скоростта им не беше добра. Наистина на тренировките са добри, но по време на мача. Ето на това трябва да намерим решение. Имаме нужда всички да намерим", допълва италианският специалист.

 

94