Петров: Продължавам да играя за България


Н. Гавазов

Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров обеща да продължи да играе за националния отбор на България, въпреки неуспеха на тима в борбата му за класиране за Евро 2012, съобщава новината Sky Sports. Петров също така отхвърли и конспирациите за това, че президентът на БФС Борислав Михайлов се е опитал да му попречи да играе, за да не го изпревари по брой мачове в националния отбор. Михайлов има 102 мача за „трикольорите", а Петров записа снощи срещу Швейцария своето 104-то участие с националния отбор на България.

„Хората говореха, че когато счупя рекорда за изиграни мачове ще се оттегля от националния отбор, това обаче няма да се случи и аз ще продължавам да играя за България, докато мога. Наистина е неприятно, когато са те отписали и да чуваш неща от вида, че ще се откажа, след като подобря рекорда, защото нямам стимул да играя за родината си. Това са пълни глупости. Ще продължа да играя за страната си със същия ентусиазъм от първия до последния си мач", каза Стилиян.

32-годишният футболист коментира и слуховете за неразбирателство с Боби Михайлов, който се е опитвал да му попречи да подобри рекорда му.

"Много хора говорят за това, но аз не го вярвам. Борислав е приятен човек. Глупаво е да се пишат подобни неща. Това, което той е постигнал като играч и човек е невероятно", допълва капитанът на Вила.

 

153