Капело готви специален план за Гарет Бейл


Н. Гавазов

В навечерието на днешния мач от квалификациите за Евро 2012 срещу националния отбор на Уелс, наставникът на Англия Фабио Капело продължава с отказа си да разкрие стартовия състав на оглавявания от него тим и каква схема на игра ще използва, давайки да се разбере, че е приготвил специален план, с който смята да неутрализира полузащитника на „драконите" Гарет Бейл.

Както е известно, играчът на Тотнъм заради контузия не успя да вземе участие в мача между двата отбора в Кардиф, който уелсците загубиха с 0:2, но завръщайки се в строя, Бейл стана източник на вдъхновението срещу Черна гора в петък и помогна на тима си да постигне изненадваща победа над своя противник с 2:1.

Гарет за първи път в своята кариера ще се изправи срещу Англия и Фабио Капело, от когото запалянковците искат домакинска победа, даде да се разбере, че ще внесе изменения в състава на „Трите лъва", който преди четири дни помете за едно полувреме България.

„Бейл е важен игра за Уелс. Срещу Сити не игра добре, но в мача с Черна гора играта му беше фантастична. Много бягаше и показа страхотна бързина. Когато получи топката и има пространство пред себе си, след това е трудно да го спреш. Ще е необходимо да бъдем внимателни с него във всеки един момент. Ще трябва да намерим система, която да попречи съотборниците му да го подсигуряват с топки. Вероятно ще изменя стила и тактическата схема в отбора", цитира Sky Sports думите на Капело.

Твърде вероятно е, схемата 4-2-3-1, която Капело използваше в мача срещу България да бъде пренебрегната, въпреки че донесе успех срещу „трикольорите". Най-вероятно изглежда, ако италианецът промени нещо, то е да заиграе с трима нападатели. При това положение и схема 4-3-3, почти сигурно е, че Милнър ще започне титуляр, а Уолкът ще остане на пейката.

 

123