Прандели: На книга мачът бе лесен, а на терена се получи друго


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Италия Чезаре Прандели остана крайно недоволен от играта на своите възпитаници в квалификационен мач за класиране на Евро 2012 срещу Фарьорските острови. Както е известно, „Скуадра"-та победи своя съперник с резултат 1:0, благодарение на попадението на Касано в 11-та минута на двубоя.

„Опитахме се да създаваме голови положения, но действахме прекалено бавно през цялото време на мача и не се възползвахме от шансовете си да увеличим разликата. На международно ниво всичко може да се случи, но важното е да запазим концентрация. Не ни вървеше последния пас, бяхме тежки на терена и сами създадохме лоши условия за игра. Не може да има никакви оправдания за играта ни, защото още в началото можехме да развие успеха", заяви Прандели за RAI Sport.

"Балотели? Да, можех да го пусна по-рано, но вече имахме резултат, така че всичко е нормално. Близо сме до излизане от групата, но все още не е решено всичко. Независимо, че мача изглеждаше лек на книга, на практика се оказа тежък за нас", допълва наставника на Италия.

 

99