Капело: Доволен съм от отборния дух


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Англия Фабио Капело заяви, че е доволен от играта на своите възпитаници и най-вече от командния дух, който е демонстрирал неговия отбор. Както е известно, снощи на националния стадион „Васил Левски", в квалификационна среща за класиране за Евро 2012 „Трите лъва" бяха безапелационни срещу България и чрез попадението на Кейхил и двата гола на Рууни победиха „трикольорите" с 3:0.

„Беше много важно да победим. Проведохме много добър мач, но не беше леко. Вкарахме красиви голове и като цяло играхме добре. В няколко моменти от двубоя пресирахме и се борехме за топката, в други ситуации не притискахме съперника, а просто тръгвахме напред, както се получи през последните десет минути на първото полувреме. Доволен съм от отборния дух. Някои от играчите ми нямат чак толкова игрово време от началото на сезона, но видях, че нападателите помагаха на полузащитниците, а те от своя страна помагаха на отбраната и след това тръгваха в атака. Беше наистина приятно да видиш как всички играчи се борят за победата", цитира Sky Sports думите на Капело.

„Ашли Йънг игра по-различно от обикновено, но позицията на Даунинг означаваше, че трябваше да направим малки изменения в разположението на играчите. Десен фланг, ляв фланг - всичко зависи от момента", допълва наставника на Англия.

„Рууни бе великолепен. Бореше за топката, тичаше много и бе важен елемент за атаката ни. Прекрасно се движеше и без топка. В момента той е лидер на терена. Трябва обаче още да подобрим играта си и най-вече в пресирането на противника без топка. Бързи са играчите ни, но оставаха в някои моменти много свободни зони. Това действително трябва да подобрим", каза още Капело.

 

103