Матеус: Българските футболисти се мислят за велики, а не са


В. Мухарски

Националният селекционер Лотар Матеус се надява да сътвори истински футболен шок тази вечер в София след мача с Англия, но германецът не залъгва нито себе си, нито околните, пише днес "Сън".

Немският специалист даде брутална оценка на играчите, които се надяват да станат национални герои на стадион "Васил Левски" тази вечер. Матеус признава, че част от неговите футболисти не са толкова добри и че феновете очакват твърде много.

България футболистите си мислят, че са велики, а това е проблем. Ако някой вкара два гола, вече си мисли, че може да е като Лео Меси и го вярва наистина. Играчите имат мечти, но не виждат реалността. А реалността е, че нито един български отбор не остана в Лига Европа или в Шампионската лига”, заяви националният селекционер на България.
 
„Бих искал да се класираме за Европейското първенство през следващата година. Имаме малки шансове, но трябва да победим Англия. Искам да се класираме и за Световното в Бразилия през 2014 година, но това е мечта,а  реалността е съвсем различна. Българите все още си мислят, че имат отбор като през 1994 година, но времената са се променили от тогава”, добавя още Матеус.

123