Матеус: Знам как да неутрализирам Рууни


В. Мухарски

Националният селекционер на България Лотар Матеус заяви днес на пресконференция преди евроквалификацията България - Англия, че знае как да неутрализира звездата на Манчестър Юнайтед и националния отбор на англичаните Уейн Рууни. Германският наставник е убеден, че в тима на съперника има и други силни футболисти, които могат да решат мача.

"Имаме футболисти, които вярват в собствените си възможности и вярват, че ще постигнат победа срещу Англия. Можем да си говорим много, но трябва да покажем на терена какво е възможно и какво - не. Най-важно е в петък да играем с манталитет и страст, нещо, което ни липсваше срещу Беларус. Ние сме аутсайдери, но можем да ги изненадаме. Те не са толкова стабилни и не случайно имат толкова точки, колкото Черна гора", смята Матеус.

"Нямаме футболист като Уейн Рууни, той е един от най-добрите им ирачи. Може би имам добра идея да извадя Рууни от играта и как да не е толкова пълноценен. Разбира се Англия не е само звездата на Манчестър Юнайтед. Всеки офанзивен техен играч може да реши мач - те затова са в силните клубове на Висшата лига", добави още германецът.

Наставникът на националния отбор Лотар Матеус обяви четирима футболисти, които със сигурност ще започнат титуляри за мача с Англия. Това са Стилиян Петров, Мартин Петров, Николай Михайлов и Благой Георгиев.

"Утре ще ви дам още трима, които ще са титуляри, нищо не се знае. В четвъртък имам пресконференция и ще кажа още двама. Така ще имате 9 титуляри, а с другите двама може да изненадаме Англия. Ето, дадох ви информация. Сега ще има за какво да пишете", заяви Матеус.

116