Криза с вратарския пост в националния отбор на Англия


Н. Гавазов

Англия е изправена пред криза с вратарите в навечерието на квалификацията за Евро 2012 с България в петък, след като стражът на Уест Хем Робърт Грийн бе освободен от групата за мача, съобщава Sky Sports. В понеделник вечер медицинският екип на „Трите лъва" е установил травмата на вратаря, който веднага е бил изпратен за лечение в клуба си, а за негов заместник е поканен Франки Фийлдинг от Дарби Каунти.

Както е известно, Грийн се контузи по време на мача от 5-и кръг на Чемпиъншип срещу Нотингам Форест, в който "чуковете" победиха своя съперник с 4:1. Неговото отсъствие за предстоящите мачове с България и Уелс от квалификациите за Евро 2012 означава, че място на скамейката сега ще заеме играещият под наем в Ипсуич 25-годишен вратар на Фулъм Дейвид Стокдейл, който миналата седмица призна, че изпитва болки в гърба.

Капело обаче няма никакви проблеми със своя първи избор за страж на „Трите лъва" - Джо Харт и най-вероятно като титуляр срещу България ще започне именно играчът на Манчестър Сити.

 

88