Капело критикува рейтинга на ФИФА


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Фабио Капело изрази своите съмнения относно обективността на рейтинга на ФИФА. Въпреки, че спечели само три официални мача след загубата от Германия на осминафинал на Мондиал 2010 и липсата на победа на „Уембли" в последните си четири мача, което е най-лошата серия, в която се намират „Трите лъва", по някакъв начин, воденият от италианският специалист отбор се намира на четвърто място в ранглистата на Световната футболна централа.

Това постави англичаните преди Бразилия и Аржентина, както и пред Уругвай, който миналия месец стана шампион на Южна Америка, а на Мондиал 2010 игра полуфинал.

„Аз съм щастлив, но рейтинга - това е само една таблица. По-добре е да побеждаваме. Първи са холандците, но те никога не са печелили Световно първенство. Играли са само три финала и са побеждавали в едно Европейско първенство. Говорейки за холандския национален отбор, ние смятаме, че това е един от най-добрите отбори в света, но също така смятаме, че най-силният отбор е този, който играе най-добър футбол", цитира Yahoo Sport думите на Капело.

 

106