Тухел: Имаме всичко, за да печелим трофеи


Н. Гавазов

Преди ден националният отбор на Англия официално обяви назначаването на Томас Тухел за старши -треньор на основния отбор на страната.

Германският специалист сподели впечатленията си от назначението и новото предизвикателство в треньорската си кариера.

"Сегашната група английски играчи е талантът и потенциалът очевидно е огромен, но по-важното за мен е характерът на играчите, това е нещо уникално. За мен винаги е невероятно да виждам техния характер, решителността, ума, глада което се изисква за представяне на това ниво и за да можем да работим с такава талантлива група от млади и опитни футболисти, мисля, че имаме каквото е необходимо, за да печелим титли, това е, в което наистина вярвам. Това е, в което съм тук за.

Много ми харесва, че има още малко време. Вълнувам се, особено след като процесът на намиране на решение бе толкова бърз през последните седмици. Първо, мисля, че Лий Карсли заслужава признание за преминаването през три тренировъчни лагера. Той върши страхотна работа с националния отбор. Мисля, че това ни дава идеалния период от време. Когато започна през януари, Световната купа ще бъде след 18 месеца“, заяви Тухел.

Припомняме, че договорът с Тухел бе подписан до края на Мондиал 2026, докато той ще започне работа на новата си позиция от първия ден на 2025, докато Лий Карсли ще завърши груповата фаза на Лигата на нациите с отбора.

84