ФА се обърна към Гуардиола


Н. Гавазов

ФА се обърна към мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола за работа с националния отбор на Англия.

След победата с 3:1 над Финландия в Лигата на нациите, временният треньор на Англия Лий Карсли повтори очакванията си да се върне като треньор на младежкия отбор на "Трите лъва" след международната пауза през ноември.

Карсли каза още, че Англия има нужда от треньор от световна класа с опит в спечелването на трофеи. Същата вечер Гуардиола се дистанцира от работата, като каза, че все още не е взел решение за бъдещето си в Манчестър Сити.

The Times обаче твърди, че ФА вече са се обърнали към Гуардиола и очакват каталунският специалист да вземе решение за бъдещите си планове през следващите седмици. Установеният контакт е неофициален и досега е останал без отговор.

Договорът на Гуардиола със Сити все още изтича в края на сезона, а Хосеп наскоро имаше още една причина да напусне, в допълнение към възможното наказание на Сити за 115 нарушения на правилата за финансов феърплей на Висшата лига.

Факт е, че Сити обяви раздяла със своя спортен директор Чики Бегиристайн, който бе най-близкият сътрудник на Гуардиола не само в Сити, но и в Барселона.

Когато Гуардиола пое Сити през 2016 г., той първоначално подписа тригодишен договор. Оттогава Бегиристайн три пъти е убеждавал своя сънародник да удължи престоя си на "Етихад".

Уго Виана ще стане спортен директор на Сити следващото лято и това може допълнително да накара Гуардиола да обмисли промяна на обстановката.

157