Франция и Италия с победи в своята група


F.

Франция без Килиан Мбапе в състава си се наложи с 2:1 при гостуването си срещу Белгия в среща от турнира Лига на нациите. 

В 20-ата минута се стигна до дузпа за нарушение срещу Лоис Опенда в наказателното поле, но Юри Тилеманс стреля неточно от бялата точка и не можа да даде преднина в полза на "червените дяволи". 

"Петлите" взеха аванс в 35-ата минута след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар от Рандал коло Муани. 

Белгийците изравниха дълбоко в допълнителното време на първата част след удар с глава на Опенда след центриране на Тимоти Кастан.

След близо час игра гол на Коло Муани беше отменен заради игра с ръка, но в 62-ата минута Люка Дин асистира за второто попадение на Коло Муани, осигурило успеха за французите.

Орелиен Чуамени получи втори жълт и съответно червен картон четвърт час преди края на редовното време.  

В другата среща от групата Италия се наложи лесно с 4:1 у дома срещу Израел. Головете за четирикратните световни шампиони бяха реализирани от Матео Ретеги от дузпа, Джовани ди Лоренцо, разписал се на два пъти, както и от Давиде Фратези.

Почетният гол за гостите беше реализиран от Мохамед Абу Фани.

Начело в класирането в група А2 е Италия с 10 точки, пред Франция с 9. Белгия има 4 пункта на третото място. До момента Израел допусна четири поредни поражения.

54