Четвърти играч на Ман Юнайтед напусна лагера на националния си отбор


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед разкри, че Амад Диало се е оттеглил от отбора на Кот д'Ивоар за предстоящите международни срещи поради заболяване, като нападателят се завръща в Манчестър.

22-годишният футболист е титуляр за "червените дяволи" през този сезон, записвайки 10 мача във всички състезания, като отбелязва веднъж и прави една асистенция.

Амад бе включен в състава на Кот д'Ивоар за квалификационния им двоен мач за Купата на Африканските нации срещу Сиера Леоне, като мачовете трябваше да се проведат съответно на 11 и 15 октомври.

Потвърдено е обаче, че той се е оттеглил от отбора поради заболяване.

"Амад се оттегли от отбора на Кот д'Ивоар поради заболяване... крилото на Юнайтед сега ще се завърне в Манчестър, където "червените" приемат Брентфорд в следващия ни мач във Висшата лига“, гласи изявление на официалния уебсайт на клуба.

По-рано тази седмица бе разкрито, че аржентинецът Алехандро Гарначо , англичанинът Коби Майноо и мароконецът Нусаир Мазрауи също са се оттеглили от съставите на националните си отбори.

Очаква се и Гарначо, и Майноо да бъдат на разположение срещу Брентфорд след международната пауза, но ще се наложи проверка на Мазрауи поради проблема, който той имаше срещу Астън Вила последния път.

Все още има редица играчи на Ман Юнайтед, които ще представляват своите страни по време на текущата пауза, но 11 члена на първия отбор в момента са отсъстващи по международни задължения.

Кои играчи на Ман Юнайтед участват в международните мачове през октомври?

Виктор Линдельоф ( Швеция ), Алтай Байиндир ( Турция ), Матийс де Лигт ( Холандия ), Джошуа Зиркзее (Холандия), Кристиан Ериксен ( Дания ), Расмус Хойлунд (Дания), Диого Далот ( Португалия ), Бруно Фернандес (Португалия), Лисандро Мартинес (Аржентина), Мануел Угарте ( Уругвай ) и Андре Онана ( Камерун ) са с отборите на своите страни.

Хари Магуайър не бе включен в отбора на Англия за мачовете им от Лигата на нациите с Гърция и Финландия заради мускулния проблем, който получи при нулевото равенство с Вила в неделя следобед.

275