България ще постигне целта си срещу Люксембург на "Колежа"


F.

България - Люксембург
Стадион: "Христо Ботев", Пловдив
Дата: 12.10.2024 г.
Час: 19:00


България приема Люксембург във втория си домакински мач от Лигата на нациите, който ще се проведе на стадиона на Ботев Пловдив. "Трикольорите" изглеждат като фаворити, с оглед на победата в последния двубой на "Колежа". Очаквано прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Селекцията на Илиан Илиев започна тазгодишното издание на турнира с нулево равенство срещу Беларус, след което се наложи над Северна Ирландия (1:0) и зарадва над 14 000 зрители по трибуните на "Колежа". Много вероятно е тази бройка на феновете да бъде по-голяма за предстоящата среща, тъй като до сблъсъка има още 3 дни, а вече са продадени 8 000 билета. След изиграването на първите два мача България дели първото място в група С3 с Беларус, като двата тима имат по 4 точки. На третата позиция е Северна Ирландия с 3 пункта, а последен е Люксембург, който дотук записа две загуби.

Един от основните играчи в селекцията на Илиан Илиев - Илия Груев е аут за мача. Той премина успешна операция преди броени дни. Припомняме, че той получи травма в дясното коляно по време на мача между неговия Лийдс и Норич във вторник, завършил 1:1. Въпреки че опасенията за скъсани връзки бяха разсеяни от допълнителните изследвания, контузията се оказа нелека и халфът трябваше да претърпи операция на менискуса. Халфът получи подкрепа от всички футболисти. В дните преди мача той пристигна на лагера в Бояна и се поздрави с всички треньори и футболисти, като благодари за подкрепата и пожела успеха на България.

Илиан Илиев повика футболиста на Славия - Иван Минчев за предстоящите мачове с Люксембург (12 октомври) и Северна Ирландия (15 октомври) от Лигата на нациите. Минчев ще замени Илия Груев, който отпада от състава.

Селекционерът на България Илиан Илиев обяви пълния списък с играчи, на които ще разчита за предстоящите два мача от турнира Лига на нациите. В групата попаднаха имена, които по-рядко влизат като титуляри за родните си тимове, което предизвика въпроси от страна на медиите към опитния специалист.

"Добре е, че преди 11 месеца никой не питаше кой е извикан. Това е добре, че се променят нещата, значи има интерес на хората. Нямаме проблем да дадем информация за всеки, който е викнат и за който не е. С една седмица, че не са играли някои от футболистите, няма да са станали по-лоши играчи. Ако продължават така, може да се променят нещата. Например Християн Петров си изигра перфектно ролята си на левия бек, като беше с нас. Имахме вариант за Ангел Лясков да използваме за дубльор на Нюрнбергер, но предстоят два важни мача в дефанзивен план и мисля, че Християн е по-добрият вариант в този аспект. Нюрнбергер пък има и висящ жълт картон и това може да окаже влияние за втория мач", коментира националният селекционер на България.

Победата в предстоящия мач на България срещу Люксембург на стадион "Христо Ботев" в Пловдив категорично е в графата "задължителни". И няма как да е по друг начин при условие, че пред националния тим е поставена цел да се спечели първото място в нашата група в Лигата на нациите. А Люксембург е на последно място в нея след изиграването на първите два мача. Историята и традициите също ни задължават да търсим само и единствено трите точки в сблъсъка с Великото Херцогство. Люксембург е единственият съперник, срещу когото имаме 15 изиграни мача до момента и никога не сме губили. Статистиката показва 13 победи за нас и 2 равенства. Головата разлика е 39:9 в наша полза.

 

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - ЛЮКСЕМБУРГ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
538